به گزارش همشهری آنلاین، دکتر افشین استوار رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر عدم مصرف خودسرانه ویتامین D، گفت: برای اینکه بدانیم باید چه میزان مکمل ویتامین D مصرف کنیم باید آزمایش دهیم و نتیجه را به پزشک نشان دهیم. در افرادی که کمبود ویتامین D ندارند و تغذیه طبیعی و مواجهه کافی با نور آفتاب دارند، نیازی به مصرف مکمل ویتامین D برای پیشگیری از پوکی استخوان یا پیشگیری از شکستگی نیست.
دکتر استوار با اشاره به اینکه میزان دریافت ویتامین D برای داشتن استخوانهایی سالم و قوی بسیار اهمیت دارد، گفت: ویتامین D از طریق تغذیه و نور آفتاب به بدن افراد میرسد. میزان مواجهه با نور آفتاب در میزان ساخته شدن ویتامین D موثر است؛ پوشاندن بدن، عدم مواجهه با نور آفتاب، آلودگی هوا و... میتواند میزان ساخته شدن ویتامین D توسط پوست را کاهش دهد؛ بنابراین این مقدار باید از طریق تغذیه جبران شود.
او تاکید کرد: نکته با اهمیت این است که در افرادی که کمبود ویتامین D ندارند، نیازی به مصرف مکملهای ویتامین برای جایگزین کردن میزان ویتامین D نیست. در صورتی که فرد تغذیه مناسب داشته باشد، ویتامین D به اندازه کافی دریافت میکند اما در افرادی که کمبود ویتامین D دارند، این کمبود حتما باید از طریق مکمل جبران شود.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه کمبود ویتامین D در کشور ما در میان افراد خیلی زیاد است، گفت: مطالعات مختلف نشان دادهاند که بعضا تا ۸۰ درصد افراد دچار کمبود ویتامین D هستند. در مناطق روستایی که مواجهه با نور آفتاب به خوبی وجود دارد، طبیعتا کمبود ویتامین D از طریق ساخته شدن در پوست جبران میشود، اما برای کسانی که در شهر زندگی میکنند و مواجهه با نور آفتاب کمتر است، توصیه میشود که آزمایش ویتامین D انجام دهند و در صورت کمبود حتما با تجویز پزشک مکمل مصرف شود.
او تاکید کرد: بسته به میزان کمبود ویتامین D دُز مکمل ویتامین D متفاوت است و برای اینکه بدانیم باید چه میزان مکمل ویتامین D مصرف کنیم باید آزمایش دهیم و نتیجه را به پزشک نشان دهیم. نکته مهم این است که در افرادی که کمبود ویتامین D ندارند و یک تغذیه طبیعی و مواجهه کافی با نور آفتاب دارند، نیازی به مصرف مکمل ویتامین D برای پیشگیری از پوکی استخوان یا پیشگیری از شکستگی نیست؛ بنابراین مصرف خودسرانه مکمل ویتامین D توصیه نمیشود.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: برای کسانی که دچار پوکی استخوان هستند و یا برای خانمهای در سنین یائسگی، برای درمان پوکی استخوان، کلسیم و ویتامین D روزانه در کنار داروهای اصلی درمان کننده تجویز میشود. درباره تاثیر ویتامین D در درمان بیماریها از سرطان تا کووید۱۹ و... بحث علمی زیادی است، اما شواهد علمی معتبری وجود ندارد که ویتامین D میتواند جلوی این بیماریها را بگیرد.
نظر شما